Houtworm bestrijden

Het bestrijden van houtworm moet door een professional worden uitgevoerd. Het liefst op tijd, voordat het hout zijn draagkracht verliest. En juist bij houtwormen is het van zeer groot belang dat ze na de bestrijding niet meer terugkeren. Bij Vermin Control bent u aan het juiste adres!

Specialist in houtworm bestrijden

Waarom zou u voor Vermin Control ongediertebestrijding kiezen om het houtworm in uw woning te laten bestrijden? Wij geven u 4 redenen:

  • Wij hebben ervaring met de meest uiteenlopende situaties op het gebied van houtwormbestrijding
  • Wij geven 10 jaar garantie op de behandelde delen.
  • Wij werken met de nieuwste producten en ontwikkelingen op gebied van houtverduurzaming.
  • Onze inspectie is altijd gratis.
Daarom dus!!!

Larven van de houtworm

Bij de houtwormen zijn het de larven die voor de overlast zorgen. Deze knagen zich een weg door het hout en voeden zich hiermee. De hoopjes boormeel die vaak worden aangetroffen als de houtworm aanwezig is, zijn dan ook geen zaagsel, maar uitwerpselen van de larve. De ontwikkeling van ei tot volwassen kever duurt ongeveer 3 jaar. Een periode waarin dit beestje voor veel schade kan zorgen, zeker als ze met meerdere aanwezig zijn. Een vrouwtje kan namelijk wel tot 40 eitjes afzetten .

Aanwijzingen om te starten met houtwormbestrijding

Aanwezigheid van de houtwormkever is af te leiden uit de bekende kleine gaatjes (de zogenaamde uitvlieg openingen) in het hout en eventueel uit de aanwezigheid van kleine hoopjes boormeel onder of op het hout.

Door aantasting van de larve aan het hout, verpulverd het hout en verliest op de duur zijn (draag) kracht. Bij constatering van houtworm is het daarom van groot belang direct actie te ondernemen om grote schades te voorkomen. Bestrijding van houtworm vind plaats door een oppervlakte behandeling met een bestrijdingsmiddel, van belang is hierbij niet alleen het aangetaste gedeelte, maar alle aanwezige hout in de betreffende ruimte te laten behandelen.

Kan ik houtworm zelf bestrijden?

De larven van de grote houtworm zitten vaak diep in het hout verstopt, het kan zelfs voorkomen dat u niet eens wist dat u al jaren houtworm heeft. De larven kunnen worden gedood met een zeer sterk bestrijdingsmiddel. Dit insecticide is niet overal te koop en kan bovendien ook niet zomaar worden aangeschaft door een particulier. Daarbij moet vooraf het aangetaste hout zeer grondig gecontroleerd worden.

Zowel de aankoop van de bestrijdingsmiddelen, de inspectie en de uitvoering moet door een gecertificeerde ongediertebestrijder gebeuren.

Bij ons bent u aan het juiste adres! Neem direct contact op!

Kosten van houtworm bestrijden

Helaas kan er aan de bestrijding van houtworm geen vast prijskaartje worden gehangen. Er zijn zoveel factoren die invloed kunnen hebben op de prijs, zoals:

  • omvang van de plaag
  • hoeveelheid aangetast hout
  • aantal behandelingen

Daarom starten wij altijd als eerste met een gratis inspectie, vooral om te kijken of überhaupt wel houtworm in uw woning aanwezig is. Want het kan namelijk ook een andere houtaantaster betreffen, zoals de bonte knaagkever of de boktor. Na een grondige inspectie wordt er een advies gegeven met een daar bijbehorende offerte.

Houd (indien nodig) wel rekening met eventueel extra kosten van derden. Stel dat het hout van draagbalken of vloeren zodanig is aangetast dat het niet meer te redden is, dan zal de hulp van een aannemer moeten worden ingeschakeld.

Neem contact met ons op voor een gratis inspectie en vrijblijvende offerte.

Werkgebied Vermin Control

Mocht u twijfelen of uw woonplaats binnen ons werkgebied valt, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord!

Houtworm bestrijden?

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende offerte voor het bestrijden van houtworm? Vul dan onderstaand formulier volledig in of neem contact met ons op via info@vermincontrol.nl of bel naar 0521 – 52 10 15.