Houtworm bestrijden

Het bestrijden van houtworm moet door een professional worden uitgevoerd. Het liefst op tijd, voordat het hout zijn draagkracht verliest. En juist bij houtwormen is het van zeer groot belang dat ze na de bestrijding niet meer terugkeren. Bij Vermin Control bent u aan het juiste adres!

Specialist in houtworm bestrijden

Waarom zou u voor Vermin Control ongediertebestrijding kiezen om het houtworm in uw woning te laten bestrijden? Wij geven u 4 redenen:

  • Wij hebben ervaring met de meest uiteenlopende situaties op het gebied van houtwormbestrijding
  • Wij geven 10 jaar garantie op de behandelde delen.
  • Wij werken met de nieuwste producten en ontwikkelingen op gebied van houtverduurzaming.
  • Onze inspectie is altijd gratis.
Daarom dus!!!

Larven van de houtworm

Bij de houtwormen zijn het de larven die voor de overlast zorgen. Deze knagen zich een weg door het hout en voeden zich hiermee. De hoopjes boormeel die vaak worden aangetroffen als de houtworm aanwezig is, zijn dan ook geen zaagsel, maar uitwerpselen van de larve. De ontwikkeling van ei tot volwassen kever duurt ongeveer 3 jaar. Een periode waarin dit beestje voor veel schade kan zorgen, zeker als ze met meerdere aanwezig zijn. Een vrouwtje kan namelijk wel tot 40 eitjes afzetten .

Aanwijzingen om te starten met het bestrijden van houtwormen

Aanwezigheid van de houtwormkever is af te leiden uit de bekende kleine gaatjes (de zogenaamde uitvlieg openingen) in het hout en eventueel uit de aanwezigheid van kleine hoopjes boormeel onder of op het hout.

Door aantasting van de larve aan het hout, verpulverd het hout en verliest op de duur zijn (draag) kracht. Bij constatering van houtworm is het daarom van groot belang direct actie te ondernemen om grote schades te voorkomen. Bestrijding van houtworm vind plaats door een oppervlakte behandeling met een bestrijdingsmiddel, van belang is hierbij niet alleen het aangetaste gedeelte, maar alle aanwezige hout in de betreffende ruimte te laten behandelen.

Werkgebied Vermin Control

Houtworm bestrijden?

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende offerte voor het bestrijden van houtworm? Vul dan onderstaand formulier volledig in of neem contact met ons op via info@vermincontrol.nl of bel naar 0521 – 52 10 15.