Mieren bestrijden in huis en tuin

Wanneer u mieren in huis heeft is het zaak deze zo snel mogelijk te bestrijden. Ze gaan op en in levensmiddelen zitten en zorgen hierdoor dat voedsel niet meer geschikt is voor consumptie, dit omdat mieren bacteriën met zich meedragen. Bij Vermin Control bent u aan het juiste adres voor de bestrijding van een mierenplaag.

Mieren

Mieren zijn insecten die leven in een kolonie en behoren tot de vliesvleugeligen. De kolonie bestaat uit een koningin (soms meer dan één), mannetjes, vrouwtjes en werksters. In Nederland leven zo’n 50 soorten mieren, waarvan de bruine mier de meest gesignaleerde is.

Volwassen vrouwtjes (koninginnen) overwinteren en leggen eitjes in het voorjaar. Na ongeveer 3 weken komen de eitjes uit. Deze witte larven zijn de zogenaamde werksters, dit zijn onvruchtbare vrouwtjes. In de zomer worden in groten getale de mannetjes en de vrouwtjes geproduceerd. Deze zijn groter dan de werksters. De mieren die u op uw terras ziet zijn altijd de werksters. De mieren die gevleugeld zijn, zijn de mannetjes en vrouwtjes; de zogenaamde ‘vliegende’ mieren. Na het paren sterven de mannetjes en verliezen de vrouwtjes hun vleugels. Zij overwinteren in een zogenaamd ‘grondnest’ tot het voorjaar.

> Last van een mierenplaag? Neem dan contact met ons op!

Mieren bestrijden: zelf doen of laten doen?

Veel mensen proberen eerst zelf mieren te bestrijden, maar komen er vaak achter dat de resultaten niet optimaal zijn. Zo giet men bijvoorbeeld wel eens kokend water in de ingang van een nest, maar het nest zit zo diep dat het water daar niet eens komt. Je zult daarmee wel een aantal mieren hebben gedood, maar het probleem is er niet verholpen. Vermin Control is een professional in het bestrijden van mieren. Wij hebben de kennis, ervaring en materialen om de bestrijding van een mierenplaag tot een succes te brengen!

Zoals bij al het andere ongedierte starten we met een eerste gratis inspectie. Daarbij kijken we vooral naar de omvang van de mierenplaag en welke bestrijdingsmethode de meest effectieve zal zijn. Daaruit volgt een advies en een geheel vrijblijvende offerte. Na uw akkoord wordt er middels een adequaat stappenplan begonnen met de bestrijding. U wordt daarbij vanaf het begin nauw bij betrokken, want het is mogelijk dat u bijvoorbeeld een ruimte vrij moet maken zodat onze ongediertebestrijder overal goed bij kan.

> U wilt dat wij die vervelende mieren voor u bestrijden?

Last van mieren?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over het bestrijden van mieren? Vul dan onderstaand formulier volledig in of neem contact met ons op via:

Wikipedia

Meer informatie over de o.a. de uiterlijke kenmerken en voortplanting van vlooien vindt u op Wikipedia.

Bestrijding andere insecten