Vee Euthanaseur

certificaatWie zijn wij:

Mijn naam is Simon van Dalen eigenaar van Vermin Control. Wij zijn het 
eerste bedrijf in Nederland die gecertificeerd is om vee te euthanaseren op agrarische bedrijven. Ik heb mijn opleiding als vee euthaniseur gevolgd bij het SVO te Houten en mijn praktijk ervaring opgedaan in de 20 jaar dat ik werkzaam was op de noodslachting.

Hoe werken wij:

Vee EuthaniseurHet wrakke vee wat moet worden geeuthanaseert gebeurt door middel van
een schietmasker, hiermee maak je het desbetreffende dier hersen dood om 
zijn hartslag en ademhaling te laten stoppen gebeurt door middel van pitting 
(in Engeland veel gebruikte methode ) daarmee maak je in de hersenen dat deel kapot wat de spieren en de ademhaling regelt. Dus verbloeding is niet meer nodig, dit heeft zo zijn voordelen, geen onhygiënische situaties door het bloed, dus zo weinig mogelijk kans op eventueel besmettingsgevaar.
 Dit soort gedode vee kan alleen aangeboden worden aan de rendac. 
Dit proces gaat sneller dan euthanaseren door middel van een spuit.

Als u zelf beslist dat een koe of ander vee niet meer past in u bedrijfsvoering 
en te slecht is voor de slacht, kunnen wij u van dienst zijn zonder tussenkomst
van een veearts, om snel en professioneel te euthanaseren.

Vee in natuurgebieden:

Tevens kunt u bij ons terecht voor het schieten van koeien die voor de slacht weg moeten en lopen in natuurgebieden, als die niet benaderbaar of een gevaar voor de omgeving zijn, dit gebeurt door middel van een kogelbuks met het juiste kaliber hierin heb ik ervaring opgedaan als voormalig jacht opzichter, hier zijn speciale regels voor, die kennis hebben wij binnen ons bedrijf  en wij kunnen u hier mee van dienst zijn.

Wild in gevangenschap:

Edelherten en damherten die gehouden worden binnen rasters en niet te vangen zijn, daarvoor zijn wij ook bevoegd om deze te schieten met een kogelbuks.

Vee euthanaseur nodig?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over het euthanaseren van vee? Vul dan onderstaand formulier volledig in of neem contact met ons op via:

Overige links