Konijnen bestrijden

U heeft overlast van konijnen en wilt deze laten bestrijden? Dan zit u goed bij Vermin Control Ongediertebestrijding. Wij beginnen altijd met een gratis inspectie, gevold door een advies en geheel vrijblijvende offerte. Na uw akkoord wordt volgens een adequaat stappenplan met de bestrijding van de konijnen gestart.

Waarom konijnen bestrijden?

De schade die door konijnen wordt veroorzaakt bestaat vooral uit schil en vraatschade door het graven van tunnels, het ondermijnen van funderingen van gebouwen en stelton platen. Industrie terreinen waar voedsel verwerkende bedrijven staan loopt de voedsel veiligheid gevaar door het doodgaan van konijnen en het aan het schoeisel meenemen van ontlasting in de bedrijven.

Komt u dit bekend voor? Wij hebben de ervaring en kennis in huis om konijnen te bestrijden. Wij regelen alles voor u! Wij doen een gratis inspectie en voeren de bestrijding uit volgens een op maat gemaakt plan van aanpak. Tevens vragen we de vergunningen aan om konijnen te mogen schieten of te vangen door middel van fretten.

> U wilt een gratis inspectie of een vrijblijvende offerte?

Uiterlijke kenmerken van een konijn

Konijnen bestrijdenKonijnen behoren tot haasachtigen. Die hebben, als echte planteneters, grote platte plooikiezen. De oren van het konijn zijn korter dan de oren van de haas. De ogen zijn donkerder van kleur. In plaats van kussentjes zit er op de voetzolen een dikke haarvacht. Onder de kin zitten klieren die een stof afgeven om het territorium met af te bakenen. Konijnen hebben een grijs bruine vacht met een oker kleurige nek. Vrouwtjes hebben een iets smallere kop dan mannetjes en zijn over het algemeen iets minder zwaar. De oorpunten hebben een dun donker randje aan de buiten zijde. De korte staart is donkerder van boven en wit aan de onderkant. De staart is meestal opgewipt, zodat alleen de witte onderzijde zichtbaar is .

Leefgewoonten en paartijd

Biotoop
De konijnen leven in holen en hebben daarom een voorkeur voor zandige bodems waarin het makkelijk graven is. Ze prefereren halfopen landschappen en mijden vochtige terreinen. Konijnen komen steeds meer op industrie terreinen voor en leven daar veelal onder de gebouwen.

Paartijd
Het hele jaar door, aantal jongen 3 tot 9 per worp.

Leefgewoonte van konijnen
Het liefst zijn konijnen in de schemering en in de nacht actief. Ze leven en brengen hun jongen groot in een uitgebreid ondergronds tunnelstelsel. Een hol wordt door één familie van maximaal 10 leden bewoond.

> U wilt de overlast van konijnen aanpakken?

Overlast van konijnen?

Wilt u een offerte of meer informatie over het bestrijden van konijnen? Vul dan onderstaand formulier volledig in of neem contact met ons op via:

Meer informatie