Vlooien bestrijden

U heeft last van vlooien en wilt deze zo snel mogelijk laten bestrijden? Neem dan contact op met Vermin Control Ongediertebestrijding uit Steenwijk. We starten altijd met een gratis inspectie, waarna er een passend advies en geheel vrijblijvende offerte wordt gemaakt.

Soorten vlooien

Er bestaan zo’n vijftigtal soorten vlooien, maar de vlooien die het meest voorkomen in Nederland zijn de ‘kattenvlo’. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is dit een vlo die zowel bij katten als honden voorkomt. Na elke ‘bloed’maaltijd legt het vrouwtje ± 5 eitjes. Na 4 tot 6 weken zijn zij uitgegroeid tot volwassen vlooien. Een vervelende bijkomstigheid is dat kattenvlooien ook mensen bijten.

> Hebben zowel u als uw huisdier last van vlooien?

Vlooienplaag

Vlooien bestrijdenVlooien komen het meeste voor in huizen met huisdieren, voornamelijk honden en katten. In vakantieperioden gebeurt het vaak dat er vlooienplagen ontstaan. Wanneer er geen activiteiten in huis zijn, komen de eitjes niet uit. Maar zodra er beweging in huis is, komen de eitjes uit en dan begint de overlast. Vooral wanneer de huisdieren het huis (tijdelijk) verlaten, kan een vlooienplaag ontstaan. Zodra u de deur opent bij terugkomst van vakantie, kunt u besprongen worden door honderden uitgehongerde vlooien.

> Vlooienplaag in huis bestrijden?

Aanwijzingen en gevolgen van vlooien

Vlooien zijn erg klein en springen of kruipen rond. Het is bijna onmogelijk om ze met het blote oog waar te nemen. Ze bijten zowel mens als dier en leven van het opgezogen bloed, het is deze beet die een enorme jeuk met zich meebrengt. Dit gaat soms gepaard met huiduitslag.

Merkt u dat uw huisdier zich vaker krapt dan gebruikelijk? Controleer dan zo snel mogelijk de vacht op beten of zwarte puntjes, dit kan door gebruik te maken van een vlooienkam.

En heeft u veel kleine zwarte puntjes op bijvoorbeeld een deken gevonden? Dan zouden dit de uitwerpselen van een vlooien kunnen zijn. Maar om zeker van uw zaak te zijn, kunt u dit beter door ons laten controleren.

> Herkent u bovenstaande? Neem dan contact met ons op.

Vlooien laten bestrijden

Je kunt natuurlijk proberen om zelf vlooien te bestrijden met een insecticide spray. Maar wanneer het een vlooienplaag betreft die zich door het hele huis of bedrijf heeft verspreidt, dan kunt u de vlooien beter laten bestrijden door een expert.

Vermin Control heeft de ervaring, kennis en materialen om vlooien en ander ongedierte te bestrijden. Wij beginnen altijd met een gratis inspectie, waarbij wij vooral kijken naar de grootte van de vlooienplaag. Aan de hand daarvan geven we een advies en maken we een geheel vrijblijvende offerte.

> Overlast van vlooien en u wilt deze laten bestrijden?

U wilt vlooien bestrijden?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over het bestrijden van vlooien? Vul dan onderstaand formulier volledig in of neem contact met ons op via:

Overige links en diensten