U wilt vlooien bestrijden of voorkomen?

Vlooien bestrijden kunt u beter aan een specialist over laten. Vermin Control Ongediertebestrijding uit Steenwijk heeft de ervaring, kennis en middelen om deze insecten in huis te bestrijden of juist te voorkomen. We starten altijd met een gratis inspectie, waarna er een passend advies en geheel vrijblijvende offerte wordt gemaakt.

Soorten vlooien

Er bestaan zo’n vijftigtal soorten vlooien, maar de vlooien die het meest voorkomen in Nederland zijn de ‘kattenvlo’. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is dit een vlo die zowel bij katten als honden voorkomt.

Na elke ‘bloed’maaltijd legt het vrouwtje ± 5 eitjes. Na 4 tot 6 weken zijn de eitjes en larven uitgegroeid tot een volwassen vlo. Een vervelende bijkomstigheid is dat kattenvlooien ook mensen bijten. Met als gevolg die vervelende jeuk en soms zelfs een uitslag op de huid.

> Hebben zowel u als uw huisdier last van vlooien?

Vlooienplaag

Vlooien bestrijdenVlooien komen het meeste voor in huizen met huisdieren, voornamelijk honden en katten. In vakantieperioden gebeurt het vaak dat er vlooienplagen ontstaan. Wanneer er geen activiteiten in huis zijn, komen de eitjes niet uit.

Maar zodra er beweging in huis is, komen de eitjes uit en dan begint de overlast. Vooral wanneer de huisdieren het huis (tijdelijk) verlaten, kan een vlooienplaag ontstaan. Zodra u de deur opent bij terugkomst van vakantie, kunt u besprongen worden door honderden uitgehongerde volwassen vlooien.

> Vlooienplaag in huis bestrijden?

Aanwijzingen en gevolgen van vlooien

Vlooien zijn erg klein en springen of kruipen rond. Het is bijna onmogelijk om ze met het blote oog waar te nemen. Ze bijten zowel mens als dier en leven van het opgezogen bloed, het is deze beet die een enorme jeuk met zich meebrengt. Dit gaat soms gepaard met huiduitslag.

Merkt u dat uw huisdier zich vaker krapt dan gebruikelijk? Controleer dan zo snel mogelijk de vacht op beten of zwarte puntjes, dit kan door gebruik te maken van een vlooienkam.

En heeft u veel kleine zwarte puntjes op bijvoorbeeld een deken gevonden? Dan zouden dit de uitwerpselen van een vlooien kunnen zijn. Maar om zeker van uw zaak te zijn, kunt u dit beter door ons laten controleren.

> Herkent u bovenstaande? Neem dan contact met ons op.

Vlooien laten bestrijden

Je kunt natuurlijk proberen om zelf vlooien te bestrijden met een insecticide spray. Maar wanneer het een vlooienplaag betreft die zich door het hele huis of bedrijf heeft verspreidt, dan kunt u de bestrijding van dit ongedierte beter aan een expert overlaten. 

Deze vervelende insecten zijn dol op warme en een vochtige omgeving, waardoor de levenscyclus van de vlo nog sneller gaat. Ze kunnen overal voor komen, maar omdat ze zo klein zitten ze vaak op plaatsen waar je moeilijk bij kunt.

Vermin Control heeft de ervaring, kennis en materialen om vlooien en ander ongedierte te bestrijden. Wij beginnen altijd met een gratis inspectie, waarbij wij vooral kijken naar de grootte van de vlooienplaag. Aan de hand daarvan geven we een advies en maken we een geheel vrijblijvende offerte.

> Overlast van vlooien en u wilt deze laten bestrijden?

Tips om een vlooienplaag voor te blijven

Het is heel lastig om zelf de vlooien aan te pakken. In het geval van een plaag is het beter om ze snel mogelijk contact met ons op te nemen. 

Maar wat kunt u doen om een vlooienplaag te voorkomen?

  • Zorg dat u uw woning regelmatig en grondig stofzuigt, vooral op de plaatsen waar uw huisdier ligt.
  • Het uitkloppen van de honden- en kattenmanden
  • Bekleding regelmatig wassen op 60 graden of in de zon hangen
  • In het geval van een plaag: zowel de besmette plaatsen in de woning als uw huisdier tegelijkertijd laten behandelen.

U wilt vlooien bestrijden?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over het bestrijden van vlooien in huis? Vul dan onderstaand formulier volledig in of neem contact met ons op via:

Wikipedia

Meer informatie over de o.a. de uiterlijke kenmerken en voortplanting van vlooien vindt u op Wikipedia.

Bestrijding ander insecten