Ganzen bestrijden

Met steeds grotere regelmaat zijn wij onderweg om ganzen te bestrijden. Het aantal ganzen is de afgelopen jaren in Nederland flink gestegen, dit komt door de goede leefomstandigheden en het grote aanbod aan voedsel. Na een gratis inspectie wordt bekeken welke vorm van bestrijding het meest effectief zal zijn.

Methodes om ganzen te bestrijden

Zowel in de zomer als in de winter hebben we te maken met ganzenoverlast. Bij teveel ganzen kan er veel schade ontstaan, u kunt hierbij denken aan:

  • Grauwe ganzen bestrijdenGeluidsoverlast
  • Schade aan gewassen (vraatschade)
  • Veiligheid van het verkeer komt in geding
  • Waterplassen en stranden die vervult worden (besmettingsgevaar)
  • Door het binnenlopen van uitwerpselen kan ook de voedselveiligheid in het geding komen

Bij het bestrijden van ganzen zijn er meerdere methodes mogelijk. Per situatie wordt bekeken welke optie de meest effectieve zal zijn. De opties zijn:

  • Weren van de ganzen
  • Verjagen van ganzen
  • Vangen van ganzen

> Ganzen zorgen ook bij u voor overlast? Neem contact met ons op!

Ganzen weren

Om ganzen te weren in een gebied kan men denken aan een omheining van gaas maar vaak verplaats je het probleem hiermee en geeft dit niet voldoende resultaat.

Ganzen verjagen

Door gebruik te maken van een afweer pistool of linten kun je ganzen verjagen, maar net als bij de wering is het hetzelfde verhaal: het probleem word verplaatst en niet opgelost.

Vangen van ganzen

De ganzen worden op een rustige diervriendelijke manier bij elkaar gedreven in een kooi. Vanuit de kooi kunnen de ganzen herplaatst worden, maar ook hier zitten weer eventuele gevolgen aan zoals de kans op besmettingsgevaar.

Over het algemeen worden de ganzen direct na het vangen op een diervriendelijke manier gedood. Het vangen van ganzen in deze situatie (wanneer er schade is) is de beste oplossing.

Vermin is expert in bestrijding van ganzen

Vermin Control Ongediertebestrijding is een gecertificeerd bedrijf en heeft de juiste materialen, kennis, ervaring én mensen in dienst om ganzen te bestrijden.

Om ganzen te mogen vangen is er een ontheffing nodig, ook dit wordt helemaal door Vermin Control geregeld! U hoeft zich dus nergens zorgen om te maken! 

> Meer weten over de bestrijding van ganzen? 

Ganzen bestrijden?

Heeft u een vraag of wilt u een offerte voor het bestrijden van ganzen? Vul dan onderstaand formulier volledig in of neem contact met ons op via:

Meer informatie