Mollen bestrijden

Bij Vermin Control bent u aan het juiste adres als het gaat om het bestrijden van mollen. Want niets is vervelender dan een molshoop in uw tuin of akker. Wij komen graag bij u langs voor een gratis inspectie, waarna we passende offerte en advies kunnen geven. Na uw akkoord starten we zo snel mogelijk met de bestrijding van de mol, zodat nog meer schade aan uw grond uitblijft.

Meer over de mol

Mollen bestrijdenMollen zijn er in verschillende soorten, maar in Nederland spreekt men voornamelijk over de gewone mol. Het opmerkelijke van deze mol zijn de krachtige voorpoten die naar buiten gedraaid staan en verbreed zijn met een extra vinger.

De lengte van het dier is ± 14 cm. De vacht is fluweelachtig en meestal gitzwart. Doordat de vacht zijn ogen bedekt, kan de mol weinig zien. Door dit gebrek heeft de mol een extra goed gehoor en reukorgaan ontwikkeld.

Van februari tot begin maart loopt de paringstijd van de mol. Gedurende deze periode verspreiden de vrouwtjes een hoge pieptoon. De draagtijd van de mol is ongeveer 4 weken en zij werpt gemiddeld 2 jongen per dracht.

> Heeft u last van mollen en wilt deze bestrijden?

Aanwijzingen van een mollenplaag

Molshoop
De mol graaft gangen waar regenwormen zich bevinden, het overtollige zand werkt de mol omhoog en zo ontstaan de zogenaamde molshopen.

Schade

Door het graven van gangen en het maken van molshopen kunnen ook verzakkingen of dijkzwakte optreden als gevolg hiervan. Denk ook eens aan maaimachines die beschadigd worden door molshopen of vee die in de mollengangen stappen en hun benen kunnen breken. Hoewel in mindere mate, maar ook het zakken van straatwerk kan hier een gevolg van zijn.

> Heeft u één van bovenstaande aanwijzingen waargenomen?

Hoe bestrijden wij mollen?

Wij starten altijd met een gratis inspectie, hierbij kijken we vooral naar de omvang van de mollenplaag. Vervolgens volgt er een advies en een offerte. Na uw akkoord starten we met het bestrijden van de mollen middels een adequaat stappenplan.

Een doeltreffende manier die op korte termijn tot snelle resultaten kan leiden is het plaatsen van mollenklemmen, mits deze goed en met zorg geplaatst zijn. Dankzij onze kennis en ervaring weten wij precies waar wij deze klemmen moeten plaatsen. Een andere methode is het plaatsen van tabletten in de gangen, hierdoor ontstaat er een soort gas waaraan de mollen sterven.

> Heeft u last van mollen? Neem dan contact met ons op!

Wilt u mollen bestrijden?

Meer informatie of een vrijblijvende offerte voor het bestrijden van mollen? Vul dan onderstaand formulier volledig in of neem contact met ons op via:

Overige links