Bonte knaagkever bestrijden

Als u een bonte knaagkever wilt bestrijden, dan kunt u dat echt beter door een professionele ongediertebestrijder laten doen. 

Met als voorkeur eikenhout is de bonte knaagkever één van de schadelijkste houtaantasters die er bestaan. Ze eten zich namelijk een weg door het hout, letterlijk naar buiten. Het hout kan hierdoor zijn draagkracht verliezen, met alle gevolgen van dien. Vermin Control heeft vele jaren ervaring in de bestrijding van de bonte knaagkever.

De larven

De larve van de bonte knaagkever is wit met een lichtgekromd C vormig lichaam dat maximaal 11 mm lang is. De larven kunnen 3 tot wel 10 jaar lang gaten en wegen boren in het hout. Het pop stadium duurt ca 3 weken, om daarna als volwassen kevers in de maanden maart t/m juni uit het hout te vliegen (bij warmere temperaturen kan dit ook eerder zijn) en zich voort te planten. Omdat ze schimmels nodig hebben zitten ze in vochtig hout. Bij voorkeur in eikenhout, soms in loofhout, en zelden in naaldhout. De bonte knaagkever treffen we vaak aan in kerken, molens, boerderijen of andere monumenten waar eikenhout voorkomt.

> Heeft u een vraag of wilt u meer informatie?

Aanwezigheid bonte knaagkever

Bonte knaagkever bestrijdenDe bonte knaagkever dankt zijn naam aan de zeer fijne geelrode beharing op de dekschilden. Hij staat ook wel bekend onder de namen “grote houtworm kever” en “doodskloppertje”. Mogelijke indicaties voor de aanwezigheid van de bonte knaagkever zijn:

  • Schimmels op het hout
  • Typerende kleine gaatje in het hout
  • Boormeel op of onder het aangetaste hout
  • Zacht geklop op of in het hout

> Één van bovenstaande aanwijzingen geconstateerd? Neem direct contact op!

Werkwijze bestrijden bonte knaagkever

Een goed begin is het halve werk! Daarom beginnen we altijd met een eerste gratis inspectie. Daarin kijken we vooral of het de bonte knaagkever betreft en niet een andere houtaantaster, want de aanwijzingen lijken allemaal erg op elkaar. Na de inspectie volgt een advies en een daar bijbehorende vrijblijvende offerte.

Na goedkeuring word er een stappenplan opgemaakt om de bonte knaagkever aan te pakken en te bestrijden. U bent tijdens dit proces nauw betrokken, want er moeten wellicht ruimtes worden vrijgemaakt zodat onze bestrijder overal goed bij kan.

> Wilt u een gratis inspectie en vrijblijvende offerte?

Ons werkgebied

Vanuit Steenwijk zijn wij vooral actief in de gemeentes Westerveld, De Wolden, Weststellingwerf en Steenwijkerland. Naast de gehele provincie Overijssel zijn we ook werkzaam in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe als het op de bestrijding van de bonte knaagkever aankomt.

> U twijfelt of uw woonplaats binnen ons werkgebied valt? Neem dan even contact met ons op!

Last van bonte knaagkever?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over het bestrijden van de bonte knaagkever​? Vul dan onderstaand formulier volledig in of neem contact met ons op via:

Meer informatie