Zilvervisjes bestrijden

Overeenkomsten en verschillen

Papiervisjes en ovenvisjes zijn bruingrijs van kleur, terwijl zilvervisjes meer zilverachtig gekleurd zijn. Allen zijn langgerekte insecten van ± 1 cm met lange draadvormige staartjes, die de laatste tijd steeds meer worden waargenomen in woningen. Het zijn insecten uit dezelfde familie, maar ze onderscheiden zich heel duidelijk door verschillende leefomstandigheden.

Het is een insect dat uw huis onder meer binnenkomt bij aanschaf van nieuwe spullen, dan wel via de buren (bij geschakelde woningen). Naast de schade die ze kunnen aanbrengen in bijvoorbeeld uw bijzondere boekencollectie, kunnen ze ziekmakende bacteriën overbrengen en allergische reacties opwekken bij kind en volwassene.

Enkele zilvervisjes, papiervisjes of ovenvisjes in huis kunt u prima zelf bestrijden, maar ook dan is het raadzaam ons hierover om advies te vragen. Als er sprake is van een plaag kan de schade niet te overzien zijn en is professionele bestrijding zeker nodig.

> Zilvervisjes plaag laten bestrijden of advies nodig?

Bestrijding papiervisje en ovenvisje

Papiervisje bestrijdenHet papiervisje en ovenvisje zijn het meest schadelijk. Naast natuurlijke en synthetische weefsels voedt zij zich met levensmiddelen waarbij ze bovendien bacteriën verspreiden. Het zijn insecten die een duidelijke voorkeur hebben voor warme en droge leefomgevingen waar voldoende voedsel voorradig is, zoals in restaurants, bakkerijen, in de omgeving van centrale verwarming of hete luchtleidingen. In kieren, naden en scheuren zetten ze hun eitjes in groepjes af, die al na 9 dagen uitkomen. Na ongeveer een jaar zijn deze ovenvisjes volgroeid en ze kunnen ongeveer twee jaar in leven blijven.

> Overlast van papiervisjes of ovenvisjes?

Zilvervisjes bestrijden

Zilvervisjes bestrijdenZilvervisjes zijn insecten die een duidelijke voorkeur hebben voor vochtige plaatsen in huis. U zult ze voornamelijk tegenkomen in aanrechtkastjes, badkamer, achter plinten, onder vloerbedekking of bij waterleidingen en afvoeren. Hun eitjes zetten ze in het voorjaar af in scheuren of kieren van houtwerk, die na 3 tot 6 weken uitkomen. Onder gunstige omstandigheden kunnen ze meer dan 3 jaar blijven leven.

> Neem contact met ons op om zilvervisjes te bestrijden

Werkwijze bestrijding zilvervisjes

Wij starten altijd met een gratis inspectie. Zo ook bij het bestrijden van zilvervisjes. We kijken vooral naar de omvang van de plaag en welke bestrijdingsmethode het meest geschikt is. Aan de hand van de vergaarde informatie maken we een offerte en geven we een advies. Na uw goedkeuring starten we zo snel mogelijk met het bestrijden van de zilvervisjes, papiervisjes of ovenvisjes. 

> Neem contact met ons op voor een GRATIS inspectie!

Zilvervisjes bestrijden?

Wilt u meer informatie over het bestrijden van zilvervisjes, papiervisjes of ovenvisjes? Vul dan onderstaand formulier volledig in of neem contact met ons op via:

Overige links