Vossen bestrijden

Steeds vaker zijn wij op pad om vossen te bestrijden. In bepaalde gebieden van Nederland zijn vossen namelijk beschermd en mag er dus niet op gejaagd worden. Mede daardoor is de groei van vossen toegenomen en zien we ze ook steeds vaker in woonwijken. Hetgeen nog wel eens voor overlast en schade zorgt. Vermin Control helpt u uit de brand!

Overlast van vossen

Zoals eerder gezegd komen vossen steeds vaker voor in Nederland. De overlast en schade die daar uit voort komen zijn bijvoorbeeld:

  • In woonwijken wordt de vuilnis aangevreten
  • Ze maken burchten onder de gebouwen en vervolgens worden daar kadavers heen gesleept. Dit zorgt voor stankoverlast
  • Kippenhokken en volières worden volledig uitgemoord. Je ziet het ook vaak bij kinderboerderijen, ze pakken niet één dier maar ze maken alles dood. 

Weren van vossen

Het weren van vossen is vrijwel onmogelijk.

Het bestrijden van vossen

Dit gebeurt door kooien waar ze levend in gevangen worden, in de meeste gevallen werkt dit niet want een vos laat zich moeilijk vangen. De meest effectieve manier om vossen te bestrijden is het bejagen met honden of lichtbakken.

Vermin Control heeft speciaal getrainde honden in dienst om de vossen uit de burchten weg te jagen, hiermee verjaag je de vos en komen deze niet meer terug.

Wij hebben al jarenlange ervaring met het verjagen van de vos met onze honden, dit is de meest effectieve manier om van de vossen af te komen. Om vossen te mogen bejagen heb je een ontheffing nodig; Vermin Control regelt ook dit voor u!

> U wilt dat wij een vos verjagen? Neem direct contact op!

U heeft last van vossen?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over het bestrijden van vossen? Vul dan onderstaand formulier volledig in of neem contact met ons op via:

Overige links en diensten