Steenmarter bestrijden

Steeds vaker worden wij gebeld om een steenmarter te bestrijden. De laatste jaren zijn ze vanuit Duitsland opgerukt en komen vooral in het zuiden en het noordoosten van Nederland voor. En laatstgenoemde regio is precies ons werkgebied. Daarom mogen we ons met recht een specialist noemen in de bestrijding van steenmarters.

Steenmarter en boommarter

De twee belangrijkste martersoorten zijn de steenmarter en de boommarter. Ze lijken veel op elkaar, maar het is toch dat we steeds vaker de steenmarter ook rondom woningen aantreffen.

De steenmarter is grijsachtig bruin met een witte gevorkte bef onder zijn hals, bij boommarter is de keelvlek okergeel van kleur en bovendien anders van vorm. Beiden zijn ongeveer 45 cm groot en hebben een pluimige staart van ca 25 cm.

Het menu van de steenmarter is behoorlijk afwisselend. Hij eet voornamelijk vlees, zoals: muizen, ratten, vogels en eekhoorns. Soms jaagt hij ook op kikkers en pluimvee. Aan de andere kant voedt hij zich ook met vruchten, insecten, en eieren. Mede daarom kan een steenmarter zich makkelijk aanpassen aan bijna iedere situatie.

> Misschien een steenmarter in of rondom het huis? Neem contact met ons op!

Overlast door steenmarter

Marters nestelen vaak in op zolders in huizen of schuilen onder de motorkap van de auto. In beide gevallen kunnen ze veel schade aanbrengen en voor overlast zorgen.

Enkele aanwijzingen van de aanwezigheid van een steenmarter zijn:

  • stank en geluidsoverlast
  • aangevreten planten en gewassen in uw tuin
  • uitwerpselen in of rondom het huis
  • dode prooien

> Herkent u één van bovenstaande aanwijzingen? Neem direct contact op!

Hoe bestrijden wij de steenmarter?

Een steenmarter bestrijden is zo simpel nog niet, ze zijn in Nederland namelijk bij de wet beschermd en mogen dus niet gevangen of gedood worden. Dus de bestrijding gebeurt in de vorm van weren of verjagen.

Vermin Control heeft zeer goede ervaringen met een unieke werings-spray genaamd Marter-Stop. Dit is een Duits product dat op de verblijfplaatsen van de steenmarters in huis wordt aangebracht. De geur zorgt ervoor dat de marter wordt verjaagd. Vervolgens moeten er wel bouwkundige weringsmaatregelen worden getroffen om ervoor te zorgen dat de steenmarter niet meer naar binnen kan.

> Heeft u last van marters neem dan contact op met Vermin Control.

Ons werkgebied

Met als vestigingsplaats Steenwijk in Overijssel zijn we snel ook zeer snel ter plaatse in Drenthe, Groningen en Friesland. In alle provincies zijn we actief met het bestrijden van de steenmarter.

> Neem contact met ons op indien u twijfelt of uw woonplaats ook in ons werkgebied valt.

U wilt een steenmarter bestrijden?

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende offerte over het bestrijden van een steenmarter? Vul dan onderstaand formulier volledig in of neem contact met ons op via:

Overige links