Boktor bestrijden

Het bestrijden van een boktor moet zeer zorgvuldig en op tijd gebeuren, want dit plaagdier kan al jaren in het hout leven zonder dat u dat weet. Net zoals bij de houtworm vreten de larven van de boktor zich een weg naar buiten, waardoor het hout zijn draagkracht kan verliezen. Wanneer een houten stoel doorzakt zijn de gevolgen te overzien, maar stelt u eens zich voor dat hetzelfde gebeurt met een dragende balk, een vloer of een houten trap? Vermin Control staat voor u klaar bij de bestrijding van de boktor!

Soorten boktor

Zoals bij ieder ander insect bestaan er ook verschillende soorten boktor. De soort die hout aantast is de huisboktor, dit plaagdier geeft de voorkeur aan naaldhout zoals grenen en vuren.

De huisboktor is 1 tot 2.5 cm lang, bruin zwart gekleurd met twee grijzige vlekken op de rugschilden. De mannetjes zijn kleiner dan de vrouwtjes. De larve is witgeel en kan tot 3 cm lang worden. Verder heeft de larve goed ontwikkelde kaken, die bruin afsteken en een platte ovale kop. Soms kan men de larve horen knagen aan het hout, ze vreten gangen in het hout gedurende 5 tot 9 jaar (soms zelfs tot 12 jaar, afhankelijk van de omstandigheden, zoals vochtgehalte, temperatuur en eiwit gehalte van het hout).

> Misschien een boktor in huis? Neem direct contact met ons op!

Aanwijzingen van de boktor

Daar een boktor diep in het hout verstopt zit, zul je de larve nooit letterlijk aan het hout zien knagen. De aanwezigheid van de boktor is te herkenen aan de volgende aanwijzingen:

  • De uitvliegopeningen van de boktor kunt u herkennen aan de gaatjes in het hout die zijn ovaal en 6 tot 9 mm groot.
  • De boorgangen kunt u herkennen door verdikkingen en verkleuringen in het hout.
  • Zacht kloppend geluid dat uit het hout komt.
  • Aanwezigheid van boormeel (soort zaagsel) op of onder het hout.

> Heeft u één van deze elementen waargenomen? Neem dan direct contact met ons op!

Hoe bestrijden wij de boktor?

Voordat we starten met het bestrijden van de boktor en de larve, beginnen we met een gratis inspectie. Als eerste kijken we om welke houtaantaster het precies gaat, want de signalen van een boktor zijn zeer gelijk aan die van een houtworm of de bonte knaagkever. Tevens kijken we naar de omvang van de plaag en welke onderdelen van het hout zijn aangetast.

Uit deze inspectie volgt een advies en een geheel vrijblijvende offerte. Na uw goedkeuring wordt er samen met u overlegt wanneer en hoe de bestrijding van de boktor zal plaatsvinden. U bent bij dit proces nauw betrokken, want het kan zijn dat u bepaalde ruimtes moet vrijmaken zodat de ongediertebestrijder overal goed bij kan.

Per plaag bekijken we welke methode het meest effectief zal zijn om de boktor te bestrijden, maar over het algemeen werken wij het meest met een bestrijdingsmiddel op oliebasis. Daarnaast geven we ook nog eens 10 jaar garantie op de behandelde onderdelen. Zo zeker zijn wij van onze zaak!

> Wilt u een gratis inspectie en een vrijblijvende offerte?

Boktor bestrijden: vooral in Friesland

Vanuit Steenwijk zijn we overal snel ter plaatse in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. We kunnen helaas geen exacte locatie opgeven van waar de boktor zich schuilhoudt, maar de ervaring leert ons wel dat we vaker in Friesland bezig zijn met het bestrijden van de boktor dan in de andere provincies.

> Twijfelt u of uw woonplaats binnen ons werkgebied valt? Neem dan gerust contact met ons op. We staan u graag te woord.

Last van een boktor?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over het bestrijden van de boktor? Vul dan onderstaand formulier volledig in of neem contact met ons op via:

Overige links en diensten