Wespenbestrijding

Wespenbestrijding is één van de specialiteiten van Vermin Control. We starten altijd met een gratis inspectie, aan de hand daarvan geven we een advies en maken we een stappenplan. Op de gedane werkzaamheden geven we bovendien 10 jaar garantie! 

Soorten wespen

Wespen zijn er in vele soorten, maar doorgaans bedoelen we met de wesp het zwart-gele insect dat voornamelijk in de maanden augustus en september veelvuldig ons terrein bestookt: de papierwesp. Wereldwijd behoren 61 soorten hiertoe, 11 hiervan komen voor in Midden Europa. Ze danken hun naam aan het papierachtige materiaal waarvan ze het nest maken. Dat maken ze van een houtachtig materiaal dat ze afknagen van bomen en vermengen met hun speeksel.

Seizoenen

In het najaar verlaten de wespen het nest. De koningin en werksters sterven en de jonge koninginnen vliegen uit en overwinteren in een schuilplaats. In het voorjaar maken zij een nieuw nest. Koninginnen leven 1 jaar, werksters enkele maanden. De koningin legt de eitjes en de werksters zijn actief in het verzamelen van voedsel voor de jongen. Zij verdedigen het nest en worden agressief als het nest te dicht wordt benaderd.

Wespensteek en allergie

Wespen kunnen pijnlijk steken. In tegenstelling tot bijen gaat een wesp niet dood als hij u gestoken heeft. Eén wesp kan wel zo’n 10 maal steken. Gedurende een steek, spuit een wesp een kleine hoeveelheid gif in het slachtoffer waardoor een zwelling ontstaat. In het gif zit een lokstof waarmee andere wespen worden aangetrokken. Bent u allergisch voor een wespensteek, neem dan direct contact op met uw huisarts.

Wespenbestrijding met garantie!

Vermin Control kan voor u een adequate wespenbestrijding uitvoeren met bovendien 10 jaar garantie!

Wespen bouwen hun nesten zowel binnen- als buitenshuis. Denk hierbij aan de zolder, onder het dak of de goot, onder vloeren, tussen plafonds of in de spouwmuur, maar ook in oude mollengangen, in struiken, vogelnestkasten of in de bijgebouwen.

Werkgebied

Wespenbestrijding nodig?

Wilt u meer informatie over wespenbestrijding of heeft u een vraag? Vul dan onderstaand formulier volledig in of neem contact met ons op via info@vermincontrol.nl of bel naar 0521 – 52 10 15.