Wespenbestrijding

Wespenbestrijding is één van de specialiteiten van Vermin Control. We starten altijd met een gratis inspectie, aan de hand daarvan geven we een advies en maken we een stappenplan. Op de gedane werkzaamheden geven we bovendien 10 jaar garantie! 

Zelf wespen bestrijden of beter laten doen?

Zelf een wespennest verwijderen is sterk af te raden. Een wesp kan namelijk zeer agressief worden en beginnen met steken wanneer ze het nest moeten verdedigen. Daarbij komt nog dat in het gif van een wespensteek een soort lokstof zit waardoor de andere wespen ook worden gealarmeerd.

Dus wanneer u echt van de wespen af wilt, dan kun u dat beter aan ons overlaten! Wij hebben namelijk de kennis, ervaring en materialen om een succesvolle wespenbestrijding voor u uit te voeren.

> Wespen laten bestrijden?

Stappenplan wespenbestrijding

wespenbestrijdingVoordat we überhaupt starten met het bestrijden van wespen komen wij langs voor een gratis inspectie. Aan de hand daarvan kunnen we een passend advies en een vrijblijvende offerte opstellen.

Nadat uw akkoord starten we met de wespenbestrijding. Middels een adequaat stappenplan wordt het wespennest verwijderd.

> Contacteer ons voor een GRATIS inspectie!

Kosten wespen bestrijden

Zoals eerder vermeld, starten we altijd met een eerste inspectie. Dit mede om de kosten voor het bestrijden van wespen goed en zuiver te kunnen bepalen. Zo kijken we naar omvang van de plaag, het materiaal we denken nodig te hebben voor de wespenbestrijding en de bereikbaarheid van het nest.

> Vrijblijvende offerte nodig?

Werkgebied wespenbestrijding

Wilt u zeker weten of uw stad, dorp en/of gemeente binnen ons werkgebied valt, neem contact met ons op.

Last van wespen?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over wespenbestrijding in uw regio? Vul dan onderstaand formulier volledig in of neem contact met ons op via:

Soorten wespen

Wespen zijn er in vele soorten, maar doorgaans bedoelen we met de wesp het zwart-gele insect dat voornamelijk in de maanden augustus en september veelvuldig ons terrein bestookt: de papierwesp. Wereldwijd behoren 61 soorten hiertoe, 11 hiervan komen voor in Midden Europa. Ze danken hun naam aan het papierachtige materiaal waarvan ze het nest maken. Dat maken ze van een houtachtig materiaal dat ze afknagen van bomen en vermengen met hun speeksel.

Wespennest

Wespen bouwen hun nesten zowel binnen- als buitenshuis. Denk hierbij aan de zolder, onder het dak of de goot, onder vloeren, tussen plafonds of in de spouwmuur, maar ook in oude mollengangen, in struiken, vogelnestkasten of in de bijgebouwen.

Seizoenen

In het najaar verlaten de wespen het nest. De koningin en werksters sterven en de jonge koninginnen vliegen uit en overwinteren in een schuilplaats. In het voorjaar maken zij een nieuw nest. Koninginnen leven 1 jaar, werksters enkele maanden. De koningin legt de eitjes en de werksters zijn actief in het verzamelen van voedsel voor de jongen. Zij verdedigen het nest en worden agressief als het nest te dicht wordt benaderd.

Wespensteek en allergie

Wespen kunnen pijnlijk steken. In tegenstelling tot bijen gaat een wesp niet dood als hij u gestoken heeft. Eén wesp kan wel zo’n 10 maal steken. Gedurende een steek, spuit een wesp een kleine hoeveelheid gif in het slachtoffer waardoor een zwelling ontstaat. In het gif zit een lokstof waarmee andere wespen worden aangetrokken. Bent u allergisch voor een wespensteek, neem dan direct contact op met uw huisarts.