GRATIS inspectie 10 jaar garantie scherpe prijzen

Mollen

Mollen zijn er in verschillende soorten, maar in Nederland spreekt men voornamelijk over de gewone mol. Het opmerkelijke van deze mol is zijn krachtige voorpoten die naar buiten gedraaid staan en verbreed zijn met een extra vinger. De lengte van het dier is ± 14 cm. De vacht is fluweelachtig en meestal gitzwart. Doordat de vacht zijn ogen bedekt, kan de mol weinig zien. Door dit gebrek heeft de mol een extra goed gehoor en reukorgaan ontwikkeld. Van februari tot begin maart loopt de paringstijd van de mol. Gedurende deze periode verspreiden de vrouwtjes een hoge pieptoon. De draagtijd van de mol is ongeveer 4 weken en zij werpt gemiddeld 2 jongen per dracht.

 

Mollen Aanwijzing mollen plaag

Waarnemingen
De mol graaft gangen waar regenwormen zich bevinden, het overtollige zand werkt de mol omhoog en zo ontstaan de z.g. molshopen.

Schade
Door het graven van gangen en het maken van molshopen kunnen ook verzakkingen of dijkzwakte optreden als gevolg hiervan. Denk ook eens aan maaimachines die beschadigd worden door molshopen of vee ( bv. schapen, paarden en koeien ) die in de mollengangen stappen en hun benen kunnen breken, ook het zakken van straat werk kan hier een gevolg van zijn.

Bestrijding
Een doeltreffende manier is het plaatsen van mollenklemmen, mits goed en met zorg geplaatst kan dit snel tot goede resultaten leiden. Een andere methode is het plaatsen van tabletten in de ritten (gangen ) hierdoor ontstaat er een soort gas waaraan de mollen sterven.

Heeft u last van mollen neem dan contact op met:
Vermin Control tel : 0521 – 52 10 15. die heeft de kennis en de know-how.