GRATIS inspectie 10 jaar garantie scherpe prijzen

Mieren

Mieren zijn insecten en behoren tot de vliesvleugeligen en leven in een kolonie. Deze bestaat uit een koningin (soms meer dan één), mannetjes, vrouwtjes en werksters. In Nederland leven zo’n 50 soorten mieren, waarvan de bruine mier de meest gesignaleerde is.

« 2 van 2 »

Volwassen vrouwtjes (koninginnen) overwinteren en leggen eitjes in het voorjaar. Na ongeveer 3 weken komen de eitjes uit. Deze witte larven zijn de zogenaamde werksters, dit zijn onvruchtbare vrouwtjes. In de zomer worden in groten getale de mannetjes en de vrouwtjes geproduceerd. Deze zijn groter dan de werksters. De mieren die u op uw terras ziet zijn altijd de werksters. De mieren die gevleugeld zijn, zijn de mannetjes en vrouwtjes; de zogenaamde ‘vliegende’ mieren. Na het paren sterven de mannetjes en de vrouwtjes verliezen hun vleugels. Zij overwinteren in een zogenaamd ‘grondnest’ tot het voorjaar.

Wanneer mieren uw huis bereiken is actie geboden. Ze gaan op en in levensmiddelen zitten en zorgen hierdoor dat voedsel niet meer geschikt is voor consumptie, omdat mieren bacteriën met zich meedragen.