GRATIS inspectie 10 jaar garantie scherpe prijzen

Kakkerlak

Kakkerlakken zijn plat gevleugelde insecten met lange antennes en lange, doornige poten. Ze zijn er in diverse soorten en maten, maar als plaagsoort is in Nederland de lichtbruin gekleurde Duitse kakkerlak het meest voorkomend.

« 2 van 2 »

De vrouwtjes dragen eipakketjes met daarin eitjes waaruit wormachtige nymfen komen. Kakkerlakken kunnen een echte plaag vormen omdat ze zich zeer snel voortplanten (binnen een half jaar kan één vrouwtje 200 nakomelingen voortbrengen) en omdat ze bijna alles eten (van levensmiddelen tot uitscheidingen van mens en dier).

De kakkerlak is een nachtdier en houdt zich overdag schuil op donkere, warme en vochtige plekjes. Ze hebben weinig voedsel nodig, maar kunnen slechts korte tijd zonder vocht. Ze verspreiden bacteriën en schimmels waarmee ze mensen en huisdieren kunnen besmetten. Zodra u een kakkerlak ziet, moet u actie ondernemen.

Eén enkele kakkerlak kunt u best zelf bestrijden. Maar is er sprake van een plaag, dan dient u een professionele plaagdierenbestrijder in te schakelen. Ook moet u maatregelen nemen om ze voortaan buiten de deur te houden.